La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimarts, 31 de maig del 2011

MELMELADA D'ALBERGINIA


La melmelada d'albergínia, es mol adient, per omplir tarteletes per aperitiu amb crema de formatge.


INGREDIENTS:

  • 3 albergínies
  • la meitat del pes de sucre
  • 1 llimona suc
  • aigua
  • sal
  • canyella
PREPARACIÓ:


Netejar les albergínies i tallar a daus, posar a remull amb aigua i sal, durant uns minuts, per tant de treure l'amargor.
Rentar i escorre-les, posar amb una cassola amb una mica d'aigua fins que siguin cuites, escórrer-les i passar per la batedora per fer puré.
Posar a la cassola, el suc de la llimona, el sucre, la pell de llimona i la canyella. Quan comenci a bullir afegir el puré i deixar coure a foc mitja una ½ hora aproximada ment.
Retirat del foc treure la pell de llimona i la branca de canyella. Omplir els pots de vidre escaldats , procurar quedin plens. Posar cap avall i deixar refredar, per que facin el buit.
Posar una etiqueta amb la data.

diumenge, 15 de maig del 2011

GELAT AMB CARAMEL DE MADUIXES AL PEBRE






















Com cada 15 de mes, aquesta vegada amb mol de gust participo a la proposta de la Sandra i la Marina dels FOGONS DE LA BORDETA I XOCOLATA DESFETA.

Al proposar que aquest mes, serien maduixes, de seguida vaig pensar en aquest postre.

Les fotos no li fan justicia..........


INGREDIENTS:

  • 500 grams de maduixes
  • 80 grams de sucre
  • 40 ml. d'aigua
  • 1 barra o terrina de gelat de Vainilla
  • pebre negre
  • fulles de menta
PREPARACIÓ:

Rentar les maduixes amb la seva tija.


M'entres amb un cassó o paella, posem el sucre amb l'aigua al foc .


Quan el caramel comenci a agafar color, tirar les maduixes, sense les tijes i caramel-litzar fins que deixin anar el seu propi suc.


Empolvorar amb pebre negre, millor moldre'l al moment.


Posar amb un plat o copa el tall o bola de gelat i sobre les maduixes caramel-litzades tèbies i amb el seu suc.


Acompanyar amb unes fulles de menta.


Estan de...............hum¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

dissabte, 7 de maig del 2011

AMANIDA DE RÚCULA




Una recepta molt senzilla, però cada vegada que la faig, en venen records de Venècia.

Va ser a on vaig descobrir la rúcula, farà uns 7 anys, sempre que em menjo, no puc evitar tindre records de tan maravellosa ciutat.

INGREDIENTS:

  • rúcula
  • pipes de gira-sol torrades
  • formatge parmesà
  • tomàquets cirerols
  • oli
  • sal,pebre
  • crema de vinagre balsàmic
  • dauets de pa torrat

PREPARACIÓ:

Posar en una plata la rúcula, afegir les pipes de gira-sol, els cirerols, la sal, el pebre i l’oli.
Amb un rascador o talla formatges rascar el formatge i desprès afegir el pa torrat, regar amb el balsàmic.

dimarts, 3 de maig del 2011

ANIVERSARI EVA- PEIX DOLÇ DE XOCOLATA
















A l'Eva no li agrada menjar peix, però d'aquest os asseguro que em va tastar un bon tall.


INGREDIENTS:

Per a la base del pa de pessic
:
  • 250 grams de farina
  • 200 grams de sucre
  • 3 ous
  • 1 llimona (pell)
  • 150 ml.de llet
  • 80 ml. oli de gira sol
  • 1 sobre de llevat Royal
Per pondre'l guapo

  • 100 grams de xocolata fondant
  • 50 grams de mantega
  • 50 ml. de nata líquida
  • pastilletes de xoco cobertura blaves- Can Farinetes
  • 1 galeta tipus filipino blanc
PREPARACIÓ:

Amb un bol posem el sucre amb els rovells d'ou i barregem, a continuació, afegir la llet, l'oli, la farina tamissada i pell de llimona ratllada i ho mesclem tot molt bé. Per fi les clares muntades les integrem a la massa amb una espàtula.


Fiquem amb un motllo, amb aquest cas tinc un motllo ovalat tipus Pirex i l'engreixat amb unes gotetes d'oli i folr rat amb paper per anar al forn.


Ficar al forn calent, 35 minuts a 180 º i comprovar sigui cuit.


Quan sigui fred, tallar un triangle per fer la boca del peix que desprès servira de cua.


Per fer la cobertura:


Posar al microones la mantega amb la nat a escalfar, abans de que bulli, retirar i afegir la xocolata trossejada i barrejar fins que quedi una crema.


Tirar sobre el pa de pessic, colo cat sobre una re ja
, deixar refredar, però encara tebi colo car les pastilletes de xoco blau com si fossin escates. El filipino d'ull i la resta a gust.