La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dilluns, 28 de maig de 2012

OUS FARCITS AL FORN


 
 
Som a dia 28 i esta acabant la convocatòria de la Judith i de la Mònica de Memòries d'una cuinera.
Aquest mes, ens van proposar,  una recepta d'ous farcits.
Ufff!!!!!!!...quasi no arribo a temps.

INGREDIENTS

6 ous
pollastre  rostit (pasta per fer croquetes)
1/2 ceba
1 cullerada de farina
250 ml. de llet
sal i pebre 
oli
formatge ratllat (tipus emmental)

per la beixamel

20 grams de mantega
20 grams de farina
250 ml. de llet 
sal i pebre
nou moscada

SOM-HI

Coure els ous.

M'entres tant piquem el pollastre (tenia un tros que em va sobrar del rostit d'ahir) com per fer croquetes.

Posar a la paella una mica d'oli, enrossir  la ceba ratllada, el pollastre picat, la farina, fer un parell de voltes, salpebrar i afegir la llet tot remenant fins que es desprengui de les parets de la paella.

Deixar refredar i amb aquesta pasta podem fer les croquetes.

Jo la he aprofitat per farcir els ous durs.

Primer pelar i  tallar els ous, treure el rovell i reservar.

Farcir la clara del ou cuita  amb la pasta de croquetes i colocar a la safata del forn amb el farcit avall.

Cobrir amb beixamel i formatge ratllat. Al forn i gratinar.

Servir amb una mica de rovell d'ou ratllat.

La resta de rovells els podem aprofitar per posar a las amanides o per fer qualsevol farcit o remenat.


12 comentaris:

  1. Isabel, presentes uns ous exquisits: al forn! Quina bona pinta.
    Nani

    ResponElimina
  2. OOhh amb pollastre, oi que estan bons els ous farcits calentonets?? és una bona idea! petons

    ResponElimina
  3. Apa Isabel! Quin farcit d'aprofitament mes fantàstic!!!
    M'agrada la idea de gratinar-los...
    petonets.

    ResponElimina
  4. Que bons, Isabel! Ara m'has fet recordar que ma mare sempre ens feia una safata, quan els meus germans i jo érem petits. Meitat carxofes farcides, meitat ous farcits. Tot cobert de beixamel. Com disfrutàvem.... ! Petons

    ResponElimina
  5. Estic convençuda que al forn han de quedar de vici!!! apuntats queden. Moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets

    ResponElimina
  6. Què bons Isabel! gairebé els hem fet iguals, jo amb llonganissa! veig que els poses cap per avall, curiós! petonets

    ResponElimina
  7. Qué bons !!!...sempre entren bé !

    ResponElimina
  8. Així gratinats al forns també han de ser molt bons.
    Petons

    ResponElimina
  9. Mmmm què bons gratinadets....millor que uns canelons, tot un vici!!

    Petons!

    ResponElimina
  10. Òndia quins ous més complets!, amb aquesta pasta de croquetes ha de ser una cosa d'allò més gustosa. La idea de gratinar-los al forn m'ha agradat molt!un petonet Isabel!

    ResponElimina
  11. Aquesta és de les receptes que també he de guardar pel fan que tinc dels ous farcits.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  12. Isabel, si et pases per el meu bloc, trobaras un premi per tú que espero que t'agradi!!
    Petonets.

    ResponElimina