La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 2 de març de 2014

FLAM D'ARRÒS BASMATI AMB ESPINACS



 L'arròs basmati, es perfumat i es pot fer, com acompanyament, barrejat amb verdures, fruits secs.......
No es el cas d'aquesta recepta, però si volem gaudir d'aquesta aroma, es millor servirlo recent cuit, ja que al rentarlo per una mica del  seu perfum.


INGREDIENTS

200 g. d'arròs Basmati
500 ml. d'aigua per coure
sal 
oli
uns quants pinyons 
un grapat de panses 
espinacs frescos.

per la vinagreta

pinyons torrats
oli
vinagre 
sal i pebre.

SOM-HI


Posar l'arròs a remull amb un recipient amb 1 litre d'aigua. Aquesta es la manera perquè deixi anar el midó i que no s'enganxi.

Posar a escorre'l. Desprès amb una cassola escalfar una cullerada d'oli.

Quan l'oli sigui calent afegim l'arròs i ofegar un parell de minuts fins que els grans quedin una mica transparents.

Afegim l'aigua calenta amb un xic de sal . Quan comenci a bullir remoure i tapar fins que absorbeixi tota l'aigua (uns 10 minuts)

Si no el tenim que servir (com es el cas), al moment, remullar amb aigua freda perquè s'aturi la cocció i no es passi. Colar i mesclar amb panses i pinyons que abans hem torrat amb una paella.

Escaldar les  fulles d'espinacs i colocar folrant  les parets dels motllos amb els espinacs molt escorreguts, abans untar les parets amb una mica d'oli.

Barrejar l'arròs amb els pinyons i les panses i amb compte omplim  els motllos i posem a refredar a la nevera, perquè agafi cos.

Servim desmotllat, amb una vinagreta feta amb pinyons torrats, oli, vinagre i salpebrat.

14 comentaris:

  1. T'has lluït, eh?...quina vinagreta més bona.

    ResponElimina
  2. Queda molt xulo folrat amb els espinacas i la vinagreta que bona!
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quin plat de diumenge!!!
    Que si....que el cafetó esta pendent..:!!!! jajaja
    Petonets

    ResponElimina
  4. A casa ens encanta el basmati, super aromàtic i molt gustós.
    La presentació en flam, amb els espinacs, queda molt vistosa i tan pot servir com primer plat com a guarnició. Idea apuntada!

    ResponElimina
  5. L'arròs basmati és molt gustós i perfumat!! l'has disfressat molt bé aquest flam!!! fins aviat, petons

    ResponElimina
  6. Molt bona recepta, i si el flam es fa de mida petita pot servir per acompanyar un plat de carn.
    Petons

    ResponElimina
  7. Quina presentació!, hauré de probar aquest arròs basmati...crec que no l'he probat mai!

    ResponElimina
  8. Isabel; Un bon arrós per acompanyar un bon dinar, sopar... deliciós i sembla per l'aspecta que és molt facilet.
    Salutacions Isabel¡¡ :O)

    ResponElimina
  9. molt vistós presentat així Isabel
    ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  10. Que vistós!! la presentació és fantàstica!!

    ResponElimina
  11. ah, em pensava que havies fet un arròs verd, m'agrada molt la teva versió.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  12. aquest plat té tots els ingredients per agradar-me! una molt bona proposta Isabel. Gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  13. Quin flam més bo i més sa!! me l'apunto, perquè l'arròs m'encanta i a més tinc excedent d'espinacs!! un petó!

    ResponElimina