La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimarts, 19 de gener del 2016

ÁNEC AMB PERES




Ingredients

1 ànec trossejat per rostir
4 peres
2 cebes
2 porros
2 pastanagues
2 o 3 tomàquets madurs
1 manat d'herbes  (llorer, farigola, romaní...)
1 copa de brandi
pebre negre
aigua
oli d'oliva
sal

Per la picada

 
2 alls pelats
2 o 3 carquinyolis (o galetes)
un grapat d'ametlles torrades



SOM-HI

Talleu i netegeu l’ànec. Socarrimeu-lo, és a dir, passeu-lo un instant per la flama per tal d’eliminar-ne les plomes. Salpebreu l’ànec i daureu-lo a foc viu en una cassola  amb oli. Una vegada daurat, retireu-lo.



Ara, prepareu la salsa sofregint la ceba i la pastanaga tallades a trossos petits. 


 Doneu un parell de voltes i afegir els tomàquets tallat

Menters aneu donant unes voltes al sofregit i deixeu-ho coure una estona. 



Passat aquest temps de cocció afegiu el brou, i quan aquest arrenqui el bull, ficar el sofregit amb el brou a la safata del forn, sobre poseu-hi l'ànec i fiquem a coure dins el forn calent, fins que l’ànec sigui tou.
 
Per preparar la picada, primer piqueu els alls en un morter. Afegiu-hi el julivert i piqueu-lo. Feu el mateix amb les ametlles. Amb tot ja ben picat, afegiu-hi el brandi i acabeu-ho de desfer amb una mica del suc amb què es cou l’ànec. 

Una vegada pelades i fregades amb una llimona, ficar 2 minuts les peres pelades al microones o escaldar-les 3 min. Seguidament, refredeu-les amb aigua freda, escorreu-les, passeu-les per farina i fregiu-les amb oli.
 
Quan ja quedi poc per acabar de coure l’ànec, traieu-lo del forn i retireu l'ànec de la safata. Llavors, passeu la salsa per un colador xinès i retorneu a la safata la salsa i l’ànec. Afegiu-hi la picada.


Acabeu la cocció al forn, si veiem que la salsa queda molt espesa afegir una mica de brou, i en els darrers moments afegiu les peres.


4 comentaris:

  1. Es un plat de festa Isabel, ha de tenir molt bon sabor amb les peres. No es gaire fàcil de trobar ànec a les botigues del meu barri, però val la pena anar a la Boquería per tastar-ho.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Isabel una combinación que casa muy bien y que esta tremenda.
    Peto

    ResponElimina
  3. Jo tambe tinc publicada una recepta d'anec amb peres. Es diferent pero segur que igual de bona!!!
    La provare la propera vegada!!
    Petons

    ResponElimina
  4. Tengo que probarla, que plato más bueno!!
    Petons.

    ResponElimina