La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 27 de gener del 2016

QUICHE D'ESPÀRRECS AMB GAMBETES

 
 

 INGREDIENTS


1 massa de pasta brisa

1 manat d'espàrrecs (millor prims)

150 grams de gambeta petita pelada

1 grill d'all

100 g. formatge ratllat (emmental)

200 ml. nata liquida

100 ml. llet

3 ous grans

sal i pebre

un polsim de nou moscada (opcional)

ELABORACIÓ

Agafem la massa, estirem, empolvorem amb una mica de farina i punxem amb una forquilla.

Agafar un motllo rodó de base baixa , engreixar amb unes gotes d'oli i tirar una mica de farina, posar sobre el motllo la massa  i  adaptar a les parets, treure el sobrant que sobre surt de les vores.

Sobre la massa folrar amb un paper d'alumini (perquè no pugui)  i ficar al forn calent a 180º C.
10 minuts.

M'entres tant

Netejar i tallar els espàrrecsficar-los amb una paella amb oli i  el grill d'all picat i coure, quan agafi color tirar les gambetes. Donar un parell de voltes i posar amb una escorredora perquè deixi anar l'oli i reservar.

Batre els ous, afegir la nata i la llet, una mi queta de sal i pebre i el polsim de nou moscada.
Afegir a la mescla la meitat del formatge i batre.

Quan passin els 10 minuts, treure del forn el motllo i el paper d'alumini.

Sobre ficar els espàrrecs i les gambetes, tirar la barreja d'els ous i la resta de formatge ratllat.

Tornar a posar al forn de 20 a 25 minuts, fins que agafi color i veiem sigui cuit.

Desmot-llar i servir.

Bon profit!!!!!!!!!!!

dimarts, 19 de gener del 2016

ÁNEC AMB PERES




Ingredients

1 ànec trossejat per rostir
4 peres
2 cebes
2 porros
2 pastanagues
2 o 3 tomàquets madurs
1 manat d'herbes  (llorer, farigola, romaní...)
1 copa de brandi
pebre negre
aigua
oli d'oliva
sal

Per la picada

 
2 alls pelats
2 o 3 carquinyolis (o galetes)
un grapat d'ametlles torrades



SOM-HI

Talleu i netegeu l’ànec. Socarrimeu-lo, és a dir, passeu-lo un instant per la flama per tal d’eliminar-ne les plomes. Salpebreu l’ànec i daureu-lo a foc viu en una cassola  amb oli. Una vegada daurat, retireu-lo.



Ara, prepareu la salsa sofregint la ceba i la pastanaga tallades a trossos petits. 


 Doneu un parell de voltes i afegir els tomàquets tallat

Menters aneu donant unes voltes al sofregit i deixeu-ho coure una estona. 



Passat aquest temps de cocció afegiu el brou, i quan aquest arrenqui el bull, ficar el sofregit amb el brou a la safata del forn, sobre poseu-hi l'ànec i fiquem a coure dins el forn calent, fins que l’ànec sigui tou.
 
Per preparar la picada, primer piqueu els alls en un morter. Afegiu-hi el julivert i piqueu-lo. Feu el mateix amb les ametlles. Amb tot ja ben picat, afegiu-hi el brandi i acabeu-ho de desfer amb una mica del suc amb què es cou l’ànec. 

Una vegada pelades i fregades amb una llimona, ficar 2 minuts les peres pelades al microones o escaldar-les 3 min. Seguidament, refredeu-les amb aigua freda, escorreu-les, passeu-les per farina i fregiu-les amb oli.
 
Quan ja quedi poc per acabar de coure l’ànec, traieu-lo del forn i retireu l'ànec de la safata. Llavors, passeu la salsa per un colador xinès i retorneu a la safata la salsa i l’ànec. Afegiu-hi la picada.


Acabeu la cocció al forn, si veiem que la salsa queda molt espesa afegir una mica de brou, i en els darrers moments afegiu les peres.


dissabte, 16 de gener del 2016

PATCHARAN (PACHARAN)


El passat estiu, varen fer la sortida tradicional de cada any al Pallars, ven recollir per els seus boscos, aranyons (endrines), mores ....(fruits silvestres).
Jo mai havia fet o elaborat licor, però un familiar hem va explicar con fer amb els aranyons el Patcharan. El origen de la recepta Pacharán es de Navarra.
Per tant quan vaig arribar, em vaig posar a fer amb aquest fruit el licor i amb les mores una fantàstica melmelada. 
Us passo ara la recepta, ja que com a mínim a de reposar de de 4 a 6 mesos i no podia dir-vos com m'havia quedat.
Es fàcil però tenim que tenir paciència per apreciar els seus sabors.

Aquestes mesures, son per fer 1 litre de licor


250 grams de aranyons silvestres

1 litre de anís especial per fer el licor
Com eren garrafes molt grans, el vaig fer amb anís sec.

1/2 branca de canyella

 5 o 6 grans de cafè

unes flors de camamilla 

SOM-HI

Els fruits tenen que ser madurs però forts.

Netejar treien les cuetes (peduncle) i ficar amb aigua freda amb un bol, deixar-ho una estona, treure els que flotin o els que tinguin algun cuquet.

Ficar dins d'un pot de boca ampla els aranyons nets, l'anís, la branca de canyella i els grans de cafè (també podem posar 4 o 5 floretes de camamilla). Tapar i deixar reposar amb un armari fosc i fresc.

Passat uns 5 o 6 mesos (temps mínim 3 mesos) estarà a punt.

El passem per un colador de malla fina i així el podem envasar amb botelles per el consum. Podem deixar els aranyons, però es convenient no deixar-los mes de 9 mesos, ja que si no es treuen, deixen una mica de sabor a vell.  

Servir fresquet, amb xupitos........ 

Com podeu veure els vaig envasar amb botelles petites, per regalar per Festes

dimecres, 13 de gener del 2016

EMPANADA D'ESPINACS

 
 

INGREDIENTS

2 masses d'empanada o pasta de full
2 cebes tendres
1 bossa d'espinacs frescos
1 grapat de pinyons
formatge Mozzarella
sal i pebre
oli
1 ou

SOM-HI

Tallar la ceba a juliana, torrar els pinyons a la paella i els espinacs salpebrats ofegar-los també a la paella amb una mica d'oli i reservar..

Coure la ceba a foc lent, fins que quedi una mica confitada.

Estirar la massa d'empanada sobre el taulell o paper vegetal i posar a la safata del forn,
punxar i  sobre col·locar la ceba confitada, els espinacs amb els pinyonets i la Mozzarella tallada a rodelles o ratllada.

Punxar l'altre full d'empanada i tapar, sallem i pintar amb el rovell d'ou.

Coure al forn a 200ºC. uns 20 minuts fins que quedi daurada.

Deixar temperar i servir

diumenge, 10 de gener del 2016

OUS AL FORN AMB BOLETS

  
INGREDIENTS

4 ous
200 grams de bolets (camagrocs, rovellons)
50 ml. de nata líquida
50 grams de formatge ratllat
oli d'oliva
sal i pebre 
nou moscada

SOM-HI

Netejar els bolets i saltejar-los amb una paella amb un raig d'oli.

Afegir la nata líquida i cuinar durant un parell de minuts.

Amb una cassoleta de fang, posar una base dels camagrocs, una mica de formatge i
trenquem un ou dins de la cassoleta. Ficar una mica de pebre i ficar al forn a 180ºC. durant uns minuts.

Servir amb una mica de sal gruixuda i ratllar una mica de nou moscada.

També es pot fer, cassoletes petites amb ous de guatlla, per aperitiu. 

La font d'aquesta recepta es Condislífe

diumenge, 3 de gener del 2016

TORTELL DE REIS

Us passo la recepta, per que si algú s'anima a fer-la, us doni temps. Aquesta es la del 2015

INGREDIENTS

550 grams de farina de força
 25 grams de llevat fresc
150 grams de sucre 
170 grams de mantega
2 ous
100 ml. de llet
2 cullerades d'aigua d'azahar
1 polsim de sal
 Fava i Rei

Per el massapà 

150 grams de farina d'ametlla
120 grams de sucre llustre
1 clara d'ou

Per decorar

fruita escarxada
1 ou
sucre humit
daus d'ametlla

SOM-HI

Escalfar la llet a uns 40º, afegir-hi el llevat fresc esmicolat i desfer-ho amb la llet. 

Afegir-hi 50 grams de farina i formar una bola pastant-lo.

Posar la bola amb un recipient tapat amb un drap humit. Deixar reposar fins que dobli el volum.

Mentrestant amb la farina restant, formar un volcà e incorporar la resta dels ingredients.

Mesclar-ho tot fins obtenir una massa compacta.

Incorporar la bola a la massa i barrejar-ho bé. Si queda massa humit i la massa s'enganxa afegir-hi una mica mes de farina.

Col·locar-ho amb un recipient tapat i deixar-lo prop d'una font de calor, com a mínim una hora i mitja.

Fer el massapà amb la farina d'ametlla i el sucre i barrejar-ho amb una clara d'ou. Donar-hi una forma allargada i deixar a la nevera, mentrestant la massa del tortell reposà.

Passat aquest temps, pastar-ho una mica i fer primer una bola. Desprès estirar la massa amb un corró donant forma rectangular i amb un extrem ficar el massapà amb la fava i el Rei (embolicades en paper film)i anar embolicant el farcit amb  la resta de la massa. 

Donar forma de tortell sobreposant les puntes i col·locar-ho sobre un paper vegetal a la plata del forn.

Deixar que fermenti dins del forn apagat, durant un altra hora més aproximadament, a fi que creixi una mica la massa.

Passat aquest temps treu el tortell del forn i escalfar-lo a la temperatura a 180º amb calor a dalt i baix. 

M'entres el forn agafa temperatura, pintar la superfície del tortell amb un ou batut i després col·locar les fruites, el sucre humitejat i les ametlles.

Ficar el tortell al forn, durant uns 20 minuts.

Finalment, treure el tortell ja cuit i deixar-lo refredar.

El podeu farcir amb nata, crema, trufa...........

Jo el vaig farcir amb massapà, al Carles es el que mes l'agrada.

Bon profit!!!!!!!!!!!!

Sigueu bons minyons, per que us duguin moltes coses el Reis