La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 11 de juny de 2017

COC DE CIRERES /Típic de Reus/


                                       Ara es "EL TEMPS DE LES CIRERES"











                                                          El llibre
    "  El temps de les Cireres" de Montserrat Roig va ser premi "Sant Jordi 1976"

INGREDIENTS

Cireres
100 ml. d'oli
100 gr. de sucre

100 ml. de llet
 50 cl. d'anís 

 25 gr. de llevat fresc
 1/2 sobre de llevat Royal
Farina /la que admeti)

Sucre per ficar a sobre de la coca

Oli d'oliva per ficar sobre de la coca

SOM-HI

En un recipient barrejar tots els ingredients excepte la farina, que l'anirem tirant a poc a poc, fins que la pasta no se'ns enganxi a les mans. 

La deixem reposar tapada amb un drap, fins que dobli el volum (aproximadament
1 hora). 
Agafarem la safata del forn i sobreposem  un paper vegetal, ficarem la pasta i l'aplanarem molt deixant una vora d'un dit.
Per sobre posarem les cireres (amb o sense pinyol), si són amb pinyol els hi farem un tall,
perquè deixi anar una mica de suc. 
Per acabar, ficarem bastant de sucre per sobre i un rajolí d'oli i ho posarem al forn ja calent a uns 180 º uns 20 minuts.
Deixar refredar i a gaudir.
 

1 comentari:

  1. Mmmmmm...la coca de cireres és de les coques més bones que es fan!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina